Sevärdheter

Buckingham Palace

Under ett par månader (mellan augusti och oktober) varje år öppnar drottningen sitt residens för allmänheten som då kan få en unik inblick i livet på ett av världens få fullt arbetande slott. De kungliga sovrummen är förstås utom räckhåll, men de gröna, blå och vita salongerna där drottningen underhåller sina strängt utvalda gäster, är alla del av rundturen liksom tronrummet, matsalen och det vackra konstgalleriet. Det var inte förrän under nittiotalet som Buckingham Palace öppnade sina dörrar för allmänheten, så turister måste tampas med nyfikna engelsmän om de omåttligt populära biljetterna som släpps i begränsat antal. Se till att boka i god tid! Missa inte heller vaktavlösningen på Buckingham Palace som sker kl. 11.30 - varje dag på sommaren (april-augusti) och varannan dag under vinterhalvåret.
Buckingham Palace Road, SW1
Närmaste tunnelbanestation: St James's Park / Green Park
Webbsite: www.royal.gov.uk

St Paul's Cathedral

Riktigt pampig är Englands största katedral som utanför landets gränser kanske är mest känd som platsen för Charles och Dianas vigsel. St Paul's byggdes på 1600-talet av Christopher Wren och är en av de få stora byggnader som står kvar i London efter andra världskriget. Besökare med god kondition kan klättra uppför alla de 530 trappstegen till toppen och njuta av den oförglömliga utsikten över London, medan andra kan utforska källaren och minnesmärkena över sådana storheter som Admiral Nelson och The Duke of Wellington. I denna katedral finns med sina 16 ton, Storbritanniens tyngsta kyrkklocka.

St Paul's Churchyard, Ludgate Hill, EC4
Närmaste tunnelbanestation: St Paul's
Webbsite: www.stpauls.co.uk

The Tower of London

"The Tower är London" säger turistbyråns kampanj - och visst ligger det mycket i det. Under sin tid som slott, fort, fängelse, avrättningsplats, myntverk och juvelkammare har The Tower of London verkligen dominerat de senaste 900 åren av stadens historia. Ett besök i denna historiska skattkista är nästan ett måste för varje londonresenär, något man inser att vi inte är de enda som tycker när man möts av de långa köerna som ringlar runt Tower Hill dag ut och dag in. Men frukta inte! Med våra förbokade biljetter blir väntetiden betydligt kortare. Väl innanför murarna ska man inte missa en guidad rundtur (som ingår i biljettpriset) ledd av en av Yeomanvakterna - 'The Beefeaters' - som har vaktat The Tower i århundraden och kan allt om dess historia. De tar dig med till The Bloody Tower där Henry VIIIs fruar halshöggs, The White Tower med sitt vapenmuseum och The Jewel House där man finner Storbritanniens kronjuveler. Tower Hill, EC3
Närmaste tunnelbanestation: Tower Hill

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.