Musikaler

Utbudet av musikaler i London är enormt med en stor blandning av nya uppsättningar som till exempel Lord of the rings och gamla klassiker som Les Miserables och The Phantom of the Opera. Musikalbiljetter går att beställa via respektive hemsida men om ni vill ha hjälp kan ni kontakta oss så hjälper vi gärna till med din bokning. Skriv med vilken musikal ni vill se samt vilket/vilka datum det gäller.

Les Miserables

Les Miserables är en ovanligt vacker musikal som man kan se hur många gånger som helst utan att tröttna. Må den stanna i London för alltid!
Boubil och Schonbergs moderna klassiker, baserad på Victor Hugos bok "Samhällets Olycksbarn" är ett riktigt mästerverk. Den gripande historien som utspelar sig i revolutionens Frankrike, bjuder på en oförglömlig skildring av den ständiga kampen mellan gott och ont.

Queen's Theatre, Shaftesbury Avenue, W1
Närmaste tunnelbanestation: Piccadilly Circus

Webbsite: www.lesmis.com

The Lion King / Lejonkungen

Magisk, spektakulär och imponerande är bara några av de ord som använts för att beskriva Julie Taymors underbara omarbetning av den tecknade Disneyfilmen från 1994.

Den vackra historien om lejonungen Simbas uppväxt på savannen har matchats med innovativ scendesign och en härlig musikmix med afrikanska rytmer. Tim Rice och Elton Johns klassiska "Can You Feel The Love Tonight", "Circle Of Life" och "Hakuna Matata" är förstås med bland showens 15 sång- och dansnummer, till vilka den genialiska duon bidragit med tre helt nya låtar.

Lyceum Theatre, Wellington Street, WC2
Närmaste tunnelbanestation: Covent Garden
Webbsite: www.disney.co.uk

The Sound of Music

Sound of Music är baserad på en sann historia och filmen är bland de populäraste familjefilmerna genom tiderna. Den handlar om Maria, en f.d. nunna, som skickas till den pensionerade kaptenen Georg von Trapp för att arbeta som barnflicka åt hans sju barn. Där kommer hon att upptäcka en ny livsglädje med barnen men först och främst med von Trapp själv... för nog verkar det vara kärlek i luften.
I filmen Sound of Music kunde man se Julie Andrews i huvudrollen, vem som kommer att spela den på West End återsår att se. För att hitta den perfekte Maria har musikalens producent David Ian och Andrew Lloyd Webber, i samarbete med BBC, startat en landsomfattande audition, så att vem som helst i England kan provsjunga för rollen. Detta kommer att visas på BBC som "How do you solve a problem like Maria?".
London Palladium är den näst största teatern i West End.
London Palladium Theatre, Argyll Street, W1
Närmaste tunnelbanestation: Oxford Circus

Webbsite: www.soundofmusiclondon.com

We Will Rock You

Tidpunkten är framtiden. På en plats som en gång kallades jorden. Överallt tittar barnen på samma filmer, klär sig i samma modekläder och tänker samma tankar. På planeten Mall har Rock 'n' Roll varit förbjuden i århundraden. Inga rockmusikinstrument är tillåtna. Det är en trygg och lycklig värld. "Om du inte tillhör rebellerna. Om du inte vill rocka loss".
Det legendariska rockbandet Queen, vars frontfigur var den dynamiske Freddie Mercury innan han dog 1991, har spelat tillsammans sedan 70-talet och har nu slagit sig ihop med musikförfattaren Ben Elton för att bringa bandets unika musik till Londons teaterland.
Musikalen innehåller över 30 kända Queenlåtar bl a We will rock you, I want to break free och We are the champions.
Dominion Theatre, Tottenham Court Road, London, W1
Närmaste tunnelbanestation: Tottenham Court Road

Webbsite: www.dominiontheatre.co.uk

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.