Biljetter till London Eye

Under turistsäsongen blir det oftast långa köer så ett tips är att köpa biljetter i förväg via den officiella hemsida för London Eye.

London Eye är ett pariserhjul  i London som restes för att fira tusenårsskiftet (1999–2000) Det ligger på Themsens södra sida. Högst upp befinner man sig 135 meter över marken och har cirka 40 kilometers utsikt i alla väderstreck. The London Eye byggdes inför millennieskiftet och invigdes klockan 20:00, den 31 december 1999. Dock kunde inte observationshjulet öppnas förrän i mars på grund av tekniska problem.

Omkring 1 700 ton stål användes för att få upp hjulet. En av delarna var så stor att man inte kunde konstruera den i en del utan den fick sättas ihop i 8 delar. För att köra hjulet en hel dag på full kapacitet går det åt 500 kilowattimmar. 32 korgar är det som åker runt, och på en dag tar hjulet upp till 15 000 passagerare. Det tar cirka 30 minuter att åka ett helt varv. Hjulet är uppbyggt på samma sätt som ett cykelhjul med ekrar. Med flera vajrar utplacerade i hjulet istället för stela balkar blir konstruktionen mycket lättare och billigare.

4 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.